spot_img

Ristretto: Objavte kúzlo intenzívnej kávy so špecifickými tónmi

Espresso, cappuccino, caffe latte a ďalšie názvy sa opakujú nielen v kaviarňach. Ale počuli ste už o ristrette? Príprava tejto kávy je trochu špecifická, rovnako ako jej chuť. Môže sa to zdať nezvyčajné, ale ponúka to úplne iný pohľad na kávu.

Ristretto

Ak ste ristretto ešte neochutnali, určite by ste to mali napraviť. Je zdanlivo podobná espressu, ale výsledok je veľmi odlišný. Množstvo použitej kávy je rovnaké, ale kľúčom je menší objem vody. Výsledkom je, že extrakcia trvá kratšie a káva uvoľňuje rôzne tóny – tie najjemnejšie. Zároveň je ristretto veľmi intenzívnym pôžitkom. Je to veľmi malý objem, ale prekvapí vás svojou výraznou chuťou. Určite stojí za vyskúšanie a možno si ho zamilujete.

Kvalitná zrnková káva

Kvalitná zrnková káva je veľmi dôležitá nielen na prípravu ristretta. Na výber sú dva druhy kávy – 100% arabica a zmes arabiky a robusty. Arabica je silne kyslá a obsahuje aj sladké tóny. Naopak, v robuste nenájdete toľko kyselín, často vôbec žiadne. Je dosť horká a silná. Zároveň obsahuje približne dvojnásobné množstvo kofeínu ako arabica. Je tiež zaujímavé, že je lacnejší, pretože je odolnejší voči škodcom pri pestovaní.

Najlepšia káva

Nájsť tú najlepšiu kávu je veľmi individuálne. Každý má iný vkus. Preto je v ponuke mnoho rôznych druhov z rôznych častí sveta. Takže vždy môžete ochutnať niečo nové. Vždy je dôležité pražiť kávu dôkladne a šetrne. Len tak získate z fazule to najlepšie, t. j. nápoj, ktorý si môžete vychutnať. Neváhajte vyskúšať nové štýly a odrody, káva má čo ponúknuť.

Príprava kávy je alchýmia, ktorá si vyžaduje veľa skúseností. Vyskúšajte a objavte nové spôsoby a chute a vychutnajte si tento nápoj naplno.

Get in Touch

spot_img

Další články autora

spot_img

Reklama

spot_img

Nejnovější články